top of page
  • Black Facebook Icon
  • Instagram

Wandelen 

IN DE OMGEVING

Slenter over boerenlandweggetjes, ontdek verlaten kastelen of ga op zoek naar zonnebloemen, bessen, kastanjes of paddestoelen. Vanaf het huis loop je direct het bos in. Vergeet niet je wandelschoenen!

TIP 1
BERGERAC

Tijdens de Honderdjarige Oorlog was hier een waar hugenoten bolwerk. Na de herroeping van het 'Edict van Nantes' in 1685 vluchtten veel hugenoten naar met name Nederland. Bergerac was een echte handelsstad.

Zo was er veel vrachtverkeer over de Dordogne. Ook de wijncultuur gaf de stad een groot aanzien. De witte wijnen van Chateau de Monbazillac zijn beroemd. Bergerac wordt ook wel  de Franse hoofdstad van de tabak genoemd.

De stad is bekend door het toneelstuk van Edmond Rostand (1897) over Cyrano de Bergerac (1620-1655). Een Parijzenaar die zich de titel van Heer van Bergerac toeëigende.

Rond 14 juli wordt er jaarlijks de Table de Cyrano georganiseerd, het feest gewijd aan alle heerlijkheden uit de Périgord.

DSCN7381_edited.jpg

TIPS IN DE OMGEVING

Cave

TIP 2
GROTTEN

Vrijwel de gehele ondergrond van de Périgord bestaat uit kalkgesteente. Door beweging van de aardlagen en door de werking van regen, wind en ijs ontstonden rivieren en soms smalle en diepe kloven, de "gorges" genoemd. Anderen vormden brede dalen waarin grote en kleine rivieren hun weg naar zee zoeken.

Door koolzuur in het regenwater lost de kalksteen langzaam op.  Er ontstaan zo holtes, gangetjes, grotjes en op den duur grotten. Fantastische formaties zijn te zien in de grot "Le Grand Roc". Enkele grotten zijn opengesteld voor bezoekers en een bezoek wordt beslist aangeraden!

Voor meer informatie over grotten, klik hier. 

TIP 3
MET DE KANO

U wilt de wilde wateren van de Dordogne bedwingen?

Daar zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor op praktisch alle rivieren.

 

De Dronne, de Isle, de Vézère en natuurlijk de Dordogne zijn heel geschikt voor kanoën of raften. 

 

Klik hier voor de mogelijkheden. 
 

Kids Kayaking
Walnuts

TIP 4
PROEF DE STREEK

Een aantal producten van de Périgord wordt beschouwd als de bron van al het goede dat de Franse keuken te bieden heeft. Ze dankt deze faam aan lekkernijen als foie gras, truffels, confit, crèpes en walnoten. Deze typische streekproducten hebben inmiddels hun weg door de hele wereld, gevonden.

In de regio kun je diverse markten bezoeken waar je de producten van de streek vindt. Je kan ook op afspraak boerderijen bezoeken, waar wordt verteld hoe men truffels kweekt en vindt. 

TIP 5
GOLFEN

Wie van golfen houdt kan hier zijn hart ophalen. In de Dordogne is een groot aantal golfbanen te vinden. Sommige clubs organiseren golfclinics. 

 

Er zijn golfbanen in Castelnaud (18 holes), Marsac sur l'Isle (2maal 18 holes), Monestier (18 en 6 holes), Mouleydier (9 holes), Sarlat (9 holes), Siorac-en-Perigord (18 holes en 2 van 9 holes), St. Felix-de-Reilhac et Mortemar (9 holes). 

Klik hier om de mogelijkheden te bekijken.

Golf
bottom of page